Reapropiant-nos

El projecte Reapropiant-nos de les nostres vides, es basa en crear espais de transformació de l'estructura i la narrativa heteronormativa, on les persones LGTBI+ i les nostres històries siguin les protagonistes.

 

Aquest projecte consta de dues parts, una primera, un espai col·lectiu on treballem les barreres socials i individuals, com els recursos desenvolupats pel fet de ser LGTBI+. A través de les metodologies del coaching narratiu i les històries de vida aprofundim en la complexitat de com ens hem construït. Això ens aporta, a nosaltres com a col·lectiu i a les noves generacions, el reconeixement de les nostres històries com a símbol de valor, aprenentatge i coratge.

La segona part implica trencar els murs del silenci en diferents espais. Hem anat a instituts de secundària a obrir espais per a resignificar la diversitat a través de les nostres narratives. A visibilitzar-nos com a persones actives en la construcció de les nostres històries, a realçar les dificultats i reptes que ens trobem, de la mateixa manera que els aprenentatges i èxits que ens converteixen en qui som.

Recorregut

Aquest projecte s'ha realitzat des del 2014 a Barcelona i Castelló i ha comptat, en una primera fase, amb la col·laboració de més de 30 participants que han treballat individualment i col·lectivament en el desenvolupament de les seves històries. En la seva segona fase, s'han realitzat més de 20 tallers, arribant a més de 600 joves.

 

Actualment s'estan treballant les històries de vida també des del teatre i preparant exposicions amb les narracions d'algunes de les participants.

Tota aquesta tasca  ha estat possible gràcies a la motivació i compromís de les persones participants i a la col·laboració de Castelló LGTBI, Pandora, LesBiCat i Les Revoltoses. Agrair el suport de l'Ajuntament de Barcelona i​l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Organitza:

Col·labora:

Amb el suport de: